вівторок, 18 листопада 2014 р.

Музейний урок-проект з української літератури


18 листопада 2014 року я разом зі своїми вихованцями провела урок-проект з української літератури "Весь світ читає Шевченка" у Національному музеї ім. А.Шептицького. Урок проведено в рамках проекту "Освітньо-культурний простір" та присвячено 200-річчю від дня народження Т.Г.Шевченка. 

Мета уроку – дати можливість учням оцінити велич постаті славетного сина українського народу; презентувати проект «Весь світ читає Шевченка» та блог, присвячений вшануванню пам'яті Пророка; ознайомити учнів з мистецькою спадщиною Львівського національного музею імені Андрея Шептицького, яка висвітлює погляд сучасників на епоху, в яку жив і творив геніальний письменник; викликати в них бажання якомога більше дізнатися про Кобзаря крізь призму робіт, експонованих у Національному музеї у Львові.

До підготовки і проведення уроку активну участь взяла п .Марія, науковий працівник музею, яка провела змістовну екскурсію про Шевченкіану та ознайомила учнів із експонатами музею. 
Під час уроку було використано відеофрагмент "Обличчя української історії. Тарас Шевченко", презентацію та блог "Весь світ читає Шевченка". Активно долучилися до проведення уроку й учні, які читали напам’ять поезії Т. Г. Шевченка, відшукували у залах картини, які б могли стати ілюстраціями до творів Кобзаря (як записники у нагоді стали власні планшети), презентували проект за програмою «Інтел. Навчання для майбутнього» та довели, що ... весь світ читає Шевченка!!!
Дуже сподіваюся,  що Світло Кобзаревої свічки стало  для учнів тим життєдайним духовним джерелом, з якого вони черпатимуть глибоку мудрість, наснагу та віру в краще майбуття. 


Слава Україні!                Героям Слава!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...